Ιστορία Σχολείου

Το γυμνάσιό μας ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και πιο συγκεκριμένα την 1η Σεπτεμβρίου του 1982. Τον πρώτο χρόνο στεγάστηκε προσωρινά σε κτίριο της οδού Φυλής, εκεί που σήμερα εξακολουθεί να φιλοξενείται το 3ο Λύκειο Άνω Λιοσίων.

Το 1983 μεταφέρθηκε στη Δροσούπολη, σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της πόλης, σε ένα κτίριο όπου πριν στεγαζόταν το ιδιωτικό σχολείο «Μήτση». Εκεί, στην οδό Φιλιατρών, που έχει πλέον μετονομαστεί σε Λούρου, λειτούργησε μέχρι το 2005. Ο σεισμός του 1999, που έπληξε την περιοχή, κατέστησε αναγκαία την εγκατάσταση στον προαύλιο χώρο λυόμενων αιθουσών, κάνοντας την ήδη προβληματική διαμονή σχεδόν ακατάλληλη. Αυτό ώθησε την τοπική κοινωνία να κινητοποιηθεί και να ασκήσει πιέσεις στους αρμόδιους φορείς προκειμένου να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο σχολικό κτίριο, το οποίο τελικά παραδόθηκε το Σεπτέμβρη του 2005 και από τότε στεγάζει με επάρκεια τη σχολική μας κοινότητα. Βρίσκεται στη ίδια περιοχή με το παλιό, στη συμβολή των οδών Ζαλόγγου και Αράχθου, και διαθέτει δεκαπέντε διδακτικές αίθουσες, εργαστήρια θετικών επιστημών και πληροφορικής, ευρύχωρη αίθουσα εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη, χώρους αθλοπαιδιών, γραφεία διδακτικού προσωπικού και υπαίθριο θέατρο.

Σ’ αυτές τις τρεις σχεδόν δεκαετίες την ευθύνη της διεύθυνσης της σχολικής μονάδας ανέλαβαν κατά σειρά οι Μ. Κατσαρού, Π. Λεύκας, Γ. Κωσταράς, Κ. Περιμένης Σ. Σταμάτη, Α. Νταβαρίνου και Μ. Κωτσέλη ενώ δεκάδες καθηγητές όλων των ειδικοτήτων πρόσφεραν σπουδαίο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο σε εκατοντάδες παιδιά της ιδιαίτερης από πολλές απόψεις περιοχής των Άνω Λιοσίων.

Πληκτρολογήστε
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγησή σας. Πατήστε για αποδοχή ή κάνετε τις ανάλογες τροποποιήσεις στον browser σας.