• Εγγραφή
Μάθε Τέχνη κι ασ' τηνε.... (Σχολ. έτος 2009 - 2010) Εκτύπωση
Κυριακή, 31 Μάιος 2015 15:52

kal arxΣτο Πολιτιστικό Πρόγραμμα « Μάθε Τέχνη κι ασ’ τηνε…»  που διήρκεσε οχτώ μήνες συμμετείχαν 19 μαθήτριες από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου. Έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και φιλομάθεια και συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους.
Τα έργα τους εκτέθηκαν σε δύο Bazars και τα έσοδα από την πώλησή τους δόθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό. Τα έσοδα από το χριστουγεννιάτικο Bazaar δόθηκαν στην Κιβωτό του πατέρα Αντωνίου και τα έσοδα από το πασχαλινό Bazaar δόθηκαν στο Εργαστήρι Άνω Λιοσίων για παιδιά ΑΜΕΑ.

 Υπεύθυνη προγράμματος: Ελένη Αθανασίου ΠΕ16.01 (Μουσικός)

 Η ομάδα μας:kal oloi

 1. Σκουρτανιώτη Έλλη Γ5
 2. Σουλιώτη Ιωάννα Β5
 3. Νταλίπη Μαρία  Β4
 4. Σαμαρτζοπούλου Ανδριάνα  Β4
 5. Σιαφαρίκα Ελένη  Β4
 6. Πουρνάρα Δήμητρα  Β4
 7. Μαθωναίου Έφη  Β3
 8. Γεωργιάδη Παναγιώτα   Β1
 9. Γκίκα Σοφία  Β1
 10. Βοίλη Ευθυμία  Β1
 11. Γκιτέρσου Αναστασία  Β1
 12. Αξαρλή Θεοδώρα  Β1
 13. Βασιλείου Ελένη  Β1
 14. Βερτοπούλου Μαρία  Β1
 15. Γιαννοπούλου Παναγιώτα  Β1
 16. Γκούρλια Κων/να  Β1
 17. Αδάκτυλου Γεσθημανή  Β1
 18. Γάτου Μαρία  Α4
 19. Κορκοβίλη Ιωάννα

 Διάρκεια Προγράμματος :  Οκτώβριος 2009 – Μάιος 2010 (οχτώ μήνες)

kal olaΤο Πολιτιστικό Πρόγραμμα « Μάθε Τέχνη κι άσ’ τηνε… » ξεκίνησε στο 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων τον Οκτώβριο του 2009 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2010. Συμμετείχαν 19 μαθήτριες και από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

Η ιδέα ενός τέτοιου προγράμματος υπήρχε πολλά χρόνια στο μυαλό μου κι απλά περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να υλοποιηθεί. Ο τίτλος του βασίστηκε σε μια έκφραση που συνήθιζε να μου λέει η μητέρα μου και που τελικά με ακολουθεί σε όλη μου τη ζωή…. Αυτό ήταν και το μήνυμα που ήθελα να περάσω στους μαθητές μου. Τίποτα από όλα αυτά που μαθαίνουμε δεν είναι άχρηστο και το μόνο σίγουρο είναι πως κάποια στιγμή θα το χρησιμοποιήσουμε!

 Κατά τη διάρκεια υλοποίησης αυτού του προγράμματος τα παιδιά ανακάλυψαν ταλέντα που ακόμα και ίδια δεν ήξεραν ότι έχουν, έμαθαν να δουλεύουν σε ομάδες ,να συνεργάζονται και να χαίρονται με την επkal christmasιτυχία του συμμαθητή τους. Μπόρεσαν να ξεπεράσουν τον μικρόκοσμο της εφηβικής τους ηλικίας και να προσφέρουν υλική αλλά και συναισθηματική βοήθεια σε άτομα – διαφόρων ηλικιών και κοινωνικών τάξεων - που είχαν την ανάγκη τους. Εκτίμησαν την αξία μιας χειροποίητης κατασκευής (δώρου), έβαλαν την ανακύκλωση στη ζωή τους με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους συνειδητοποιώντας τα οφέλη της στην καθημερινότητά τους και όχι μόνο. Μπήκαν στη διαδικασία να σκεφτούν ότι μέσα στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό υπάρχουν και « δρόμοι » που ίσως δεν είχαν φανταστεί ότι θα μπορούσαν να ακολουθήσουν. Δραστηριοποιήθηκαν και  πήραν πρωτοβουλίες kal easterπου αφορούσαν στην οργάνωση και υλοποίηση των Bazars με απίστευτη επιτυχία! Απέκτησαν περισσότερη αυτοπεποίθηση και αγάπησαν πιο πολύ τον εαυτό τους!
Ήρθαν σε επαφή με υλικά και τεχνικές που δε γνώριζαν και κατάφεραν να δημιουργήσουν αλλά και να αυτοσχεδιάσουν προβάλλοντας κάτι από την προσωπικότητά και τον χαρακτήρα τους.

Κλείνοντας αυτόν τον σύντομο απολογισμό του προγράμματος θα έλεγα πως πολλές φορές διστάζουμε να εμπιστευτούμε στους μαθητές μας κάποια σχέδιά μας αλλά και να μοιραστούμε μαζί τους  ιδέες που μπορεί να έχουμε, φοβούμενοι πως δε θα ανταποκριθούν ή πως απλά μπορεί να τα θεωρήσουν ξεπερασμένα….Η εμπειρία που απέκτησα φέτος δουλεύοντας με ειλικρίνεια και πολλή αγάπη μαζί τους με «αποζημίωσε» σε όλα τα επίπεδα και μου έδειξε για μια ακόμη φορά πως « ό,τι σπέρνεις, θερίζεις »…

 

 

Η αγαπημένη σας ταινία

 

Ζαλόγγου & Αράχθου | 13341 Άνω Λιόσια | 2102470555 | 2102484649 | 2gymanli@sch.gr

Copyright © 2018 - 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων

Erotik film