• Εγγραφή
Ζύμωμα Ψωμιού (Γ. Αθανασίου, Α' Γυμνασίου, Σχολ. έτος 2016-2017) Εκτύπωση
Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2016 10:38

1     

  ΖΥΜΩΜΑ ΨΩΜΙΟΥ

 Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής λογοτεχνίας το τμήμα Α1 του σχολείου μας την Πέμπτη 22/12/16, πραγματοποίησε ένα βιωματικό μάθημα λαμβάνοντας ως αφόρμηση το λαϊκό παραμύθι «Το πιο γλυκό ψωμί». 

  

           2                                                                                                   

 

 

Στους μαθητές είχαν δοθεί από την καθηγήτριά τους, Αθανασίου Γεωργία, οι οδηγίες με τα απαιτούμενα υλικά που θα έπρεπε να φέρουν μαζί τους ενώ είχαν συζητηθεί θέματα οργάνωσης και τήρησης κανόνων καθαριότητας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την παρασκευή της ζύμης. 

 

 

 

 

 Την επόμενη ημέρα, τα παιδιά δώρισαν τα πιο πολλά αρτοπαρασκευάσματά τους στον υπεύθυνο του κοινωνικού παντοπωλείου που επισκέφθηκε το σχολείο μετά από πρόσκληση της διευθύντριας μας. Τα υπόλοιπα καρβέλια ψωμιού τα κέρασαν στους καθηγητές τους και ομολογουμένως ήταν πολύ νόστιμα. Για άλλη μια φορά μας έδειξαν πιο είναι το πιο γλυκό ψωμί!

 3

 Οι επιδιωκόμενοι στόχοι του μαθήματος πιστεύουμε ότι επετεύχθησαν σε μεγάλο βαθμό, αφού όλα τα παιδιά είχαν ενεργό και ενθουσιώδη εμπλοκή στην όλη διαδικασία, συνειδητοποιώντας έμπρακτα το αξιωματικό μήνυμα του κειμένου για την αξία του προσωπικού μόχθου, ενώ παράλληλα έδειξαν μεγάλη υπευθυνότητα στην τήρηση των κανόνων καθαριότητας και τάξης. Το όλο εγχείρημα είχε διάρκεια μίας διδακτικής ώρας. Παρακάτω παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες από την προσπάθειά μας!

4

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Η αγαπημένη σας ταινία

 

Ζαλόγγου & Αράχθου | 13341 Άνω Λιόσια | 2102470555 | 2102484649 | 2gymanli@sch.gr

Copyright © 2018 - 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων

Erotik film