• Εγγραφή
Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2011 Εκτύπωση
Παρασκευή, 18 Νοέμβριος 2011 10:30

6Ξημερώνει μια σημαντική μέρα για μας, η 28η Οκτωβρίου του 2011. Οι μαθητές της μικρής κοινωνίας του 2ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων

ετοιμάζονται για την παρέλαση. Το κλίμα φέτος είναι διαφορετικό, λόγω των πρόσφατων καταστάσεων στη χώρα. Περνάμε από την εκκλησία και μετά πηγαίνουμε στην πλατεία μας. Ο δήμαρχος ξεκινά να βγάζει λόγο και ακολουθεί η κατάθεση στεφανιών. Ξαφνικά ακούγεται από το πλήθος φασαρία και διαδηλώσεις. Δε δίνουμε σημασία. Παρακολουθούμε ανθρώπους να προσφέρουν στεφάνια και να υποκλίνονται, τιμώντας έτσι τους ήρωες μας. Ακούγοντας και βλέποντας αυτά, αρχίζει να δημιουργείται ένα περίεργο συναίσθημα μέσα μας. Το αίσθημα της περηφάνιας.
Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε προς τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου μας. Μόλις μας βλέπουν αρχίζουν να χειροκροτούν και να φωνάζουν. Με αυτόν τον τρόπο μας δίνουν κουράγιο. Εύχομαι να μπορούσαμε να κρατήσουμε όλοι μαζί τη σημαία, δείχνοντας έτσι ότι εμείς μένουμε πάντα ενωμένοι. Τώρα είμαστε όλοι έτοιμοι να παρελάσουμε.
Αρχίζουν τα τύμπανα της φιλαρμονικής και σιγά σιγά μας δίνουν το ρυθμό. Μια ανεξήγητη χαρά μας πλημμυρίζει όλους. Ταυτόχρονα και μια συγκίνηση στην ανάμνηση αυτού του αξιομνημόνευτου γεγονότος. Δεν κάνουμε τον κόπο να γυρίσουμε το κεφάλι στους επίσημους. Ποιος ο λόγος; Εμείς κάνουμε την παρέλαση για τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για τη δική μας ελευθέρια, για τους ήρωες της πατρίδας μας.
Τελείωσε και αυτή η παρέλαση. Όμως δεν κρατήσαμε παθητική στάση. Μετά από όλα αυτά γεννιέται μέσα μας η συνείδηση της πατρίδας και των προγόνων μας. Θα παλέψουμε για να τους τιμάμε κάθε χρόνο με τον ίδιο τρόπο. Εξάλλου το έχουμε αποδείξει πολλές φορές μέσα από την ιστορία μας. Για την ΕΛΛΑΔΑ!


Τα παιδιά της σημαίας (Κορκοβίλη Ιωάννα, Αντωνόπουλος Διαμαντής, Κόφφα Αναστασία, Οικονομάκη Εβελίνα, Κουφοπούλου Χριστίνα, Γεωργουλοπούλου Θεοδώρα) και όλα τα παιδιά που έκαναν παρέλαση.

 

Η αγαπημένη σας ταινία

 

Ζαλόγγου & Αράχθου | 13341 Άνω Λιόσια | 2102470555 | 2102484649 | 2gymanli@sch.gr

Copyright © 2018 - 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων

Erotik film