• Εγγραφή
Εκδρομή στο πάρκο Τρίτση Εκτύπωση
Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2011 16:13

1Ξεκινάμε από το σχολείο μας και είμαστε όλοι τόσο ενθουσιασμένοι που πηγαίνουμε τον πρώτο μας περίπατο για φέτος. Ιδιαίτερα τα παιδιά της Α' τάξης που είναι...

η πρώτη τους σχολική εκδρομή. Προορισμός μας: το «Πάρκο Τρίτση». Μετά από μια ευχάριστη διαδρομή, φτάνουμε στο πάρκο και χωριζόμαστε σε μικρές παρέες (μαθητές και καθηγητές), για να εξερευνήσουμε το μέρος.
Για εκείνους που δεν έχουν ξανάρθει σε αυτό το μέρος, πληροφορώ ότι το πάρκο είναι ένα πραγματικό οικοσύστημα. Στο οικοσύστημα αυτό φωλιάζουν 177 είδη πουλιών, πολλά από τα οποία είναι σπάνια για το αστικό περιβάλλον, καθώς και αμφίβια, ερπετά, νυχτερίδες, μικροθηλαστικά και σκαντζόχοιροι. Οι λίμνες του είναι στολισμένες με ξύλινες γέφυρες, που διευκολύνουν την πρόσβαση των επισκεπτών σε όλα τα σημεία του πάρκου. Παντού τριγύρω υπάρχουν πανύψηλα δέντρα και άφθονα λουλούδια, που ομορφαίνουν αφάνταστα το τοπίο.
Συνεχίζοντας τον περίπατό μας, συνειδητοποιούμε ότι το «Πάρκο Τρίτση» είναι εκπληκτικά μεγάλο και προφανώς είναι αδύνατον να το γυρίσουμε όλο. Παρ' όλα αυτά η μικρή μας βόλτα στη φύση είναι πολύ ενδιαφέρουσα και ταυτόχρονα γινόμαστε δραστήριοι και ενεργητικοί ζώντας ένα παιχνίδι φαντασίας ανάμεσα στο φυσικό περιβάλλον.
Ωραία λοιπόν η φύση και τα μυστικά της, αλλά ας περάσουμε στο σύγχρονο ανθρώπινο περιβάλλον. Όλοι μαζί αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την εκδρομή μας στο "escape", ένα συγκρότημα κτηρίων διασκέδασης και μαγαζιών. Όλα τα παιδιά ξεχυθήκαμε στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, το μπιλιάρδο, το μπόουλινγκ και τα μαγαζιά. Παίξαμε με τους καθηγητές μας, γελάσαμε, φάγαμε και περάσαμε την ώρα μας πολύ ευχάριστα.
Με αυτόν τον τρόπο, μαθητές και καθηγητές βρεθήκαμε πιο κοντά και γνωρίσαμε ο ένας την διαφορετική πλευρά του άλλου. Ξεφύγαμε για λίγο από την καθημερινή ρουτίνα του σχολείου και βελτιώσαμε τις σχέσεις μεταξύ μας. Οι όμορφες αναμνήσεις μας θα μας συνοδεύουν στις σχολικές ώρες που θα ακολουθήσουν.

 

Η αγαπημένη σας ταινία

 

Ζαλόγγου & Αράχθου | 13341 Άνω Λιόσια | 2102470555 | 2102484649 | 2gymanli@sch.gr

Copyright © 2018 - 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων

Erotik film