• Εγγραφή
Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Γαία Εκτύπωση
Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2011 11:02

1 118 Νοεμβρίου 2011
(Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας)
Τμήματα Γ2 και Γ4

Μερικές πληροφορίες για το Κέντρο Γαία:


Το 2001 το Μουσείο προχώρησε στη λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης ΓΑΙΑ. To Κέντρο υποστηρίχθηκε από την Ε.Ε. ως πρωτοποριακό στην Ευρώπη, προκειμένου να αναπτύξει διεπιστημονική δραστηριότητα σε συνεργασία με ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά κέντρα.
Το Κέντρο ΓΑΙΑ περιλαμβάνει μεγάλο αίθριο, εκθεσιακούς χώρους, ερευνητικά εργαστήρια, βιβλιοθήκη, αμφιθέατρο 250 θέσεων, αίθουσες συλλογών, αίθουσες περιοδικών εκθέσεων και προβολών, διοικητικές υπηρεσίες, café, πωλητήριο και χώρους στάθμευσης.
Κύριοι στόχοι του Κέντρου ΓΑΙΑ είναι η περιβαλλοντική έρευνα και εκπαίδευση. Ειδικότερα για την έρευνα -βασική και εφαρμοσμένη- τα εργαστήριά του, Οικολογίας Εδάφους και Βιοτεχνολογίας και Βιοαναλυτικής Χημείας λειτουργούν στους κρίσιμους τομείς της ποιότητας του εδάφους και των νερών και της ποιότητας της διατροφής και της υγείας του ανθρώπου. Τα εργαστήρια αυτά διαθέτουν τον πιο εξειδικευμένο επιστημονικό εξοπλισμό και συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα τοπικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς επιπέδου. Στόχοι του Κέντρου επίσης αποτελούν η παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού, έντυπου και ηλεκτρονικού, καθώς και η διοργάνωση εξειδικευμένων σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς.
Η συμβολή του Κέντρου ΓΑΙΑ αποτελεί πρότυπο μίας νέας προσέγγισης ανθρώπου και φύσης. Η δυνατότητά του να τέμνει με επιστημονική εγκυρότητα τις σχέσεις έρευνας, παιδείας και πολιτισμού συνθέτουν τη μοναδικότητά του.

Το πρόγραμμα που παρακολούθησαν οι μαθητές του σχολείου μας ήταν για την αιολική ενέργεια, μετά από μια εισαγωγή γενικότερα στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Εντυπώσεις μαθητών (τμήματα Γ2-Γ4):


- Μου άρεσε περισσότερο η αρχή της περιήγησής μας, που ξεκίνησε με την παρουσίαση του πλανήτη γη, ο οποίος απεικονιζόταν σε μια γιγάντια, επιβλητική σφαίρα.

- Μου έκανε εντύπωση η κομψότητα του νεοκλασικού αυτού κτηρίου, που δε θυμίζει καθόλου Ελλάδα, καθώς και η ιδιαιτερότητα του σε σχέση με τα τριγύρω κτήρια.

- Με ενθουσίασαν περισσότερο τα πειράματα, γιατί ήταν κάτι που δεν είχα ξανακάνει και ένιωθα πως είμαι και εγώ ένας μικρός επιστήμονας.

- Με εντυπωσίασε η καλοσύνη, η ευγένεια και η προθυμία των ανθρώπων του κέντρου να μας μάθουν χρήσιμα πράγματα, καθώς και τα θαυμάσια δωράκια που μας πρόσφεραν στο τέλος.

- Τα βρήκα όλα πολύ ενδιαφέροντα γιατί ήταν κάτι που ζούσα για πρώτη φορά. Μέσα από τα πειράματα κατάλαβα τη χρησιμότητα της αιολικής ενέργειας και γενικά έλυσα πολλές από τις απορίες μου.

Εντυπώσεις καθηγητών (κα. Καρέλη, κα. Μπουρτσουκλή, κα. Θεοδωροπούλου, κ. Βλαχάκης):


- Μου έκανε εντύπωση το πνεύμα συνεργασίας και μεθοδικότητας των μαθητών, σε κάτι που αντιμετώπιζαν για πρώτη φορά.

- Μου άρεσε περισσότερο το γεγονός ότι οι μαθητές ασχολήθηκαν με ωριμότητα απέναντι στα πειράματα και ότι αντίκρισαν για πρώτη φορά από τόσο κοντά τις μεθόδους της επιστήμης (παρατήρηση-πείραμα-υπολογισμοί-συμπέρασμα).

- Με ενθουσίασε η συμπεριφορά των μαθητών, οι οποίοι φέρθηκαν με υπευθυνότητα σε κάτι που έκαναν για πρώτη φορά και φυσικά το ενδιαφέρον και η θέληση τους να ασχοληθούν με τέτοιες επιστημονικές μεθόδους.

Από τη μαθήτρια Κορκοβίλη Ιωάννα Γ2


 

Η αγαπημένη σας ταινία

 

Ζαλόγγου & Αράχθου | 13341 Άνω Λιόσια | 2102470555 | 2102484649 | 2gymanli@sch.gr

Copyright © 2018 - 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων

Erotik film