• Εγγραφή
Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Μπενάκη Εκτύπωση
Τετάρτη, 03 Ιούνιος 2015 22:42

mpenakiΣυμμετέχοντες:  Mαθητές της Γ' Γυμνασίου
Ημερομηνία διεξαγωγής : 2/4/2015

Στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας της Γ΄ Γυμνασίου, την Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015 , πραγματοποιήθηκε μια εκπαιδευτικού περιεχομένου επίσκεψηmpen fwto1 στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη. Συμμετείχαν δύο τμήματα από την Τρίτη τάξη του σχολείου μας και κατόπιν συνεννόησης με τους υπευθύνους του μουσείου, τα παιδιά χωρισμένα σε δύο ομάδες των 24 ατόμων είχαν την ευκαιρία να «δουν» διαφορετικά τον 18ο και 19ο αιώνα μέσα από τα μάτια εικαστικών και περιηγητών εκείνης της εποχής που ταξίδεψαν στην Ελλάδα.
mpen fwto2Οι στόχοι της παρούσας επίσκεψης αφορούσαν κυρίως στη διαφορετική προσέγγιση του μουσείου από τον μαθητή- επισκέπτη, αφού το ενδιαφέρον μας εστιάστηκε μόνο σε μια αίθουσα, αλλά και στην πιο ποιοτική άρα και εις βάθος επαφή με το ιστορικό γεγονός που αυτή τη φορά ο μαθητής το γνωρίζει από άλλη οπτική γωνία, αυτή του αυτόπτη μάρτυρα και όχι του παθητικού ακροατή μιας ξενάγησης που δίνει έμφαση στην ποσοτική μεταφορά αδρανών γνώσεων.
Η διδάσκουσα, Αθανασίου Γεωργία, θα ήθελε να ευχαριστήσει τους συναδέλφους Σέββου Βασιλική και Μιτσιλέγγα Ζαρίφη για τη βοήθεια που της προσέφεραν τόσο στην οργάνωση όσο και στην υλοποίηση της επίσκεψης.

 

Η αγαπημένη σας ταινία

 

Ζαλόγγου & Αράχθου | 13341 Άνω Λιόσια | 2102470555 | 2102484649 | 2gymanli@sch.gr

Copyright © 2018 - 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων

Erotik film