• Εγγραφή
Τριήμερη Εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία Εκτύπωση
Τετάρτη, 01 Μάιος 2013 13:06

    14Την Παρασκευή, 5 Απριλίου, ξεκινάμε το μακρινό ταξίδι μας προς την πόλη - γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων στους αρχαίους χρόνους. Στη διαδρομή του δικού μας "αγώνα", πριν ακόμα φτάσουμε στον προορισμό μας, κάναμε μια στάση στα Σπήλαια, στο χωριό Κάψια, με τους εντυπωσιακούς, πολύχρωμους σταλακτίτες, ένα από τα πιο αξιόλογα σπήλαια της Ελλάδας...

    Έπειτα, περπατήσαμε ανάμεσα στα έλατα και τα πεύκα του δάσους του Μαίναλου, σε πανέμορφα μονοπάτια, περιτριγυρισμένοι από τοπία μοναδικής ομορφιάς, γεμάτα εκπλήξεις. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη χλωρίδα του Μαίναλου, αλλά και για την ιστορία του τόπου. Το απογευματάκι φτάσαμε τελικά στο ξενοδοχείο, στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας
    Το πρωί της επόμενης μέρας, αναχωρήσαμε από το ξενοδοχείο για να επισκεφτούμε αρχικά το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και στη συνέχεια τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας αποτελεί το πληρέστερο και πλέον αξιόπιστο μουσείο του είδους του παγκοσμίως. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τη σχετικά άγνωστη πτυχή του πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων, αυτή που σχετίζεται με την τεχνολογία, η οποία τραβάει το ενδιαφέρον των παιδιών της σύγχρονης εποχής.    
    Ακολούθησε η ξενάγηση στην Αρχαία Ολυμπία και στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Στον ιερό αυτό τόπο, σε μια ειδυλλιακή κοιλάδα, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συγκεντρώθηκαν για να θαυμάσουν όλα αυτά τα μνημεία που αφορούν τις θρησκευτικές τελετές και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που διεξάγονταν στην αρχαιότητα. Στο Μουσείο της Ολυμπίας είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά εκθέματα ανεκτίμητης αξίας, όπως: γλυπτά, χάλκινα αντικείμενα, ειδώλια κ.ά. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν ο Ερμής του Πραξιτέλη και η Νίκη του Παιωνίου, τα οποία έκαναν και τη μεγαλύτερη εντύπωση στα παιδιά. 
    Την τρίτη και τελευταία μέρα, κάναμε έναν περίπατο στο παράκτιο δάσος του Καϊάφα, στην περιοχή της Ηλείας, το οποίο καταστράφηκε από τη φωτιά, αλλά ακολούθησε φυσική αναγέννηση του δάσους. Αυτή τη στιγμή αποτελεί προστατευμένη περιοχή. Αργότερα, μια μικρή γαλάζια πινελιά της φύσης τράβηξε την προσοχή των παιδιών, τα οποία λόγω της αγάπης τους για τον γεωλογικό αυτό πλούτο, θέλησαν να περπατήσουν κατά μήκος της Λίμνης Καϊάφα και να απολαύσουν το μαγευτικό τοπίο. 
    Στο τέλος της ίδιας μέρας επιστρέψαμε στο σχολείο μας, πράγμα που μας δυσαρέστησε ιδιαίτερα. Ο αποχωρισμός μας από τα ιστορικά μέρη του τόπου μας, που κρύβουν ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτισμού μας, μας δημιούργησε συναισθήματα βαθιάς συγκίνησης, αλλά και επιθυμία να τα ξαναεπισκεφτούμε.


 

Η αγαπημένη σας ταινία

 

Ζαλόγγου & Αράχθου | 13341 Άνω Λιόσια | 2102470555 | 2102484649 | 2gymanli@sch.gr

Copyright © 2018 - 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων

Erotik film